24.06.2014 г.

Как да си приготвим чай от Годжи Бери

Здравейте,
в тази публикация ще ви споделя как лесно можете да си приготвите полезен чай от Годжи Бери.
Различното в тази рецепта е, че не запарваме плодчетата с вряла вода!
За да запазим в максимална степен всички налични в Годжито полезни витамини, ензими и др. съставки, използваме вода със стайна температура!

Начин на приготвяне:
В кана с обем 1 л. поставяме около 30 бр. плодчета Годжи. Ако имате пресен плод е най-добре, но става и с изсушени. Заливаме с хладка вода, около 600 мл. Добавяме пчелен мед. Количеството на меда определяте сами. Аз използвам около 1 супена лъжица. Разбъркваме добре! Оставяме да престои около 8 часа на стайна температура. След това прецеждаме и чая е готов за консумация.
Уверявам Ви, това е една божествено вкусна напитка!
Чудесна е за старт на деня. Ето защо я приготвям вечер, преди лягане, така че на сутринта да е готова за консумация :)

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар