27.06.2014 г.

ИН ВИТРО - НОВОТО НАЧАЛО?

Какво знаем за Ин витро-то в  България? С какво го свързваме? Познаваме ли хора, които са се подлагали на тези процедури?

Ще попитате, що за тема в блог като този. Но да не забравяме, че WELLNESS е начин на живот - по-различен и проактивен!
Много от хората сблъскали се с подобен проблем търсят благоденствие и по-различно съществуване, като именно те са проактивни към живота, преследвайки своята мечта.

В България това е все още тема табу. Типочно за балканския ни дух, ние се притесняваме да говорим за подобни проблеми, защото не искаме да ни сочат под етикета "те не могат да имат деца".
Като човек минал по този трънлив път, мога спокойно да кажа - няма такова нещо "не могат да имат". Всички можем, на всички ни е отредено и всички заслужваме това щастие наречено - ДЕТЕ. Та това е физическият закон на нашия свят, той е толкова естествен. Година след тежката "диагноза" и аз мълчах, за да не бъда сочена с пръст....Но благодарение на прекрасните приятели с които сме заобиколени бързо се изправихме със съпругът ми. Не само започнахме да говорим, но и започнахме да помогаме на всеки, който се обръщаше към нас за съвет. Не искам да споделям цялата "драматична" хронология на смелите хора, които сме извървели по този път, но искам да споделя опита си с хората, които в момента са изправени пред изпитанията на Ин витро-то.
НЕ е страшно, НЕ е срамно, НЕ губете вяра. Писано е да стане. За съжаление, не винаги, когато на нас ни се иска, а тогава когато трябва! Но разбрах, че за да е така си има причина. "Когато трябва" означава, че ние сме минали своя урок, който ни подготвя да бъдем родители.
Започнете да се наслаждавате на всичко, което ви предстои в процедурите. Всяка стъпка е за добро. Помага ни да осъзнаем колко силни хора сме.
Усмихни се! Усмивката може да промени резултатите!
При мен тя промени всичко и сега се усмихвам не само на себе си, но и на две прекрасни мъничета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар